Ditari Garav Zvizer:2018-17-16-15-14-13-12-11-10-09-08-07-06.

image-9534932-51211666_2002405476491347_509646209527316480_n.jpg

Ditari Garav Zvicër:2019-18-17-16-15-14-13-12-11-10-09-08-07-06.

Këto vite regjistrojn nga kur ësht themeluar Shoqata qënga 2006 & 2019.


image-8488274-Llogo_me_hynesh_edited.jpg

I KOSOVËS

PREZENTIMI I GARAV NGA THEMELIMI SHOQATËS: 2006 & 2016

Dekada -II- (Dytë): 2017-2016.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Dekada -I- (Parë)

(10.vite gara)2015-2014-2013-2012-2011-2010-2009-2008-2007-2006.

KËRKO MË POSHTË REZULTATET NË SAVIJIM  VITË PASË VITI

Pëllumbi Krahësjellës ësht fluturus i shkathët.

Bën pjesë në familjen e pëllumbav GARUS, ësht i shkylqyar në ATERRIM kur SILLET. NËSE RROTULLOHET NË BISHT DISKFALIFIKOHET NGA  GARA. Adres Elektronike: shoqata_dardania@bluemail.ch

============================================================================
Gjitha materjalet garuse për vitin 2018 i keni në faqen zyrtare të Fejzbukut te Shoqata Dardania 06. pikrisht 2006.

Publikimi i materjalit garus për vitin 2018 Publikohet pas kuvendit vjetor për garat e radhës 2019.


SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS

SELIA NË ZVICËR.
DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2018.

Posa ikemi skanu i publikojm.

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS

SELIA NË ZVICËR.
DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2017.
Gara -  Vll-.
Isa  Ismajli 18.11.2017 Nyon.
image-8522876-Gara-7._Isa_Ismajli.w640.jpeg
Nga fillimi garës na sulmuan Skyfterat në secilin fluturim, ndërsa në fluturimin e dytë pëllumbi me numër 035-17. arriti që pëllumbin ta marrë Skyfteri.
Pëllumbi që arriti të kaloj garën me numër 047-17 në fluturimin e dytë hyri vetë duke u përplas për toke me kte rast nuk pati mundësi për fluturimin e tretë dhe me kte përfundoj gara.
image-8523647-P1010008.w640.JPG

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS

SELIA NË ZVICËR.
DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2017.
Gara -  Vl-.
Lulzim  Pira 04.11.2017. Konshtanc  D.

Zotria në fjalë për garë kishte  pregadit katër pëllumba,  një për dupëll, megjithate pëllumbin për dupëll e tërhoqi pasi tha se pëllumbi më ësht lënduar andaj kërkoj nga komisioni vlersues mirkuptim. Nëmënyr zavendsimi kërkoj ta  fusë për gar një pëllumb tjetër, komisioni garus pranoj mendimin e mbarshtuesit pëllumbav, gjithënjë duke konstatu se jemi këtu në favor të pëllumbav. 
Gara përfundoj me një pllumb për ditarin e garav me 50.metra, ndërsa tre pëllumba tjerë dështuan. Komisioni vlersues konstaton se pëllumbat mbarshtuesi i pëllumbav në fjalë nuk ikishte  pregaditë fare për garën e sotme.
image-8479874-Gara_6._Luli.w640.jpeg
image-8484014-P1010003.w640.JPG

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS

SELIA NË ZVICËR.
DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2017.


Gara -  V-.
Hysen Hajrullahu.  07,10,2017, Frankendorf

image-8413250-Gara-iv-_07,10,2017-Hyseni.w640.jpeg
image-8413244-P1010576-Gara-Naseri-07,10,2017_(2).w640.jpg
Pëllumbi u vlersu në fluturimin e dyt, ndërsa në fluturimin e tret me një shtrengim të mir aterroj jasht zonës vlersimit.

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS

SELIA NË ZVICËR.
DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2017.


Gara - l V-.
Lulzim  Pira.  17,09,2017, Konshtanc- D
image-8363498-Gara-4-19.09.2017.te_Lulzim_Pira.w640.jpeg
image-8363558-P1010574-Gara_4-_Lulëzim_Pira.w640.jpg
Fotografi te Lulzim Pira në garën e 17.09.2017 nga 4.pëllumba ju sollën dy Pëllumba 1=65.dhe 2=52.5.met

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS

SELIA NË ZVICËR.

DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2017.


Gara - l l l-.
Mërgim  Idrizi.  28,05,2017, Frankendorf


image-8129555-Gara_-_lll-28,05,17.Mërgimi.w640.jpeg
image-8129564-Gara_-lll-Mërgimi_28.05.17P1010571.w640.JPG
Fotografuar te gara e Mërgim Idrizit me 28.05.2017. në Frankendorf, Pëllumbi ka sjellë furishëm -133-metra.

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS

SELIA NË ZVICËR.
DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2017.


Gara - l l-.
Lulzim  Pira.  21,05,2017, Konshtanc- D

image-8115866-Gara21,05,2017-Luli.w640.jpeg
image-8115851-P1010567_te_Luli_21,05,2017.w640.jpg
Pas garës te Lulzim Pira në Konshtanc të Gjermanisë. me 21.05.2017.


SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS

SELIA NË ZVICËR.
DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2017.


Gara - l -.
Isa  Ismajli.  16,04,2017, Nyon

image-8029480-Gara_-_l_-_2017_Isa_Ismajli.w640.jpeg

Gara te Isa Ismajli u zhvillu nën kushte të rënda atmosferike mbi gjitha telashe ngriti Era e cila pëllumbat i barte larg nga koteci, në një lartësi të caktuar lartë kishte erë ma shumë se në tokë. Njeri nga  katërpëllumbat garus arriti  mundsin të aterroj në zonën e lejuar, ndërsa tre tjertë i barte era largë duke mos leju era të afrohen për të arrit sinjalizim për aterrim andaj këta pëllumba aterrun vetë nga një distanc nga koteci 300-deri 400.metra. dy nga katër pëllumba garus nuk u kthynë ky ësht realiteti i ksaj gare, tre pëllumba u lëshuanë nganjëher shihni nga shenimet e proces vërbalit se u lëshuan vetëm nga një herë, pëllumbi i vetëm që u plasu arriti një her të aterroj afër kotecit ndërsa dy fluturimet e ti nuk arriti të aterroj nga lartsia por i përballoj këto fluturime ulët të aterroj, njohton me ket rastë kryetari i shoqatës Dardsnia S. Nuredini. Me ket fenomen natyrorë ballafaqohemi të gjithë ne mbarshtuesit e pëllumbav e në veçanti pasionust e racës pëllumbit që ne kultivojm.Garat Kalendarike 2016

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS SELIA NË ZVICËR.

DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2016.

Tre vendet  e para në kuadër të Shoqatës për vitin 2016:


1. Isa   Ismajli   Nyon:  -Mavlipark      -069 - 281-     -150.5.Metra.  (Vendi Parë 2016)

2. Sabit  Sejdiut  Zhenev: -Vlladik        -692 -    90.   -110.Metra.  (Vendi Dytë 2016)

3. Sabit  Sejdiut  Zhenev:  -Mavlipark  -463 - 450.   -105.Metra.    (Vendi  Tretë  2016)SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS SELIA NË ZVICËR.

DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2016.

Gara -Vlll-.
Isa   Ismajli.  26.11.2016.

Vlersuest:
1.Xhevdet   Emini
2.Naser        Bajrami
3.Agron        Brahimi

Dylbi garën e përcolli: Luan Berisha.
Garën e udhëheqi:       Artan   Ahmeti.

Rezultatet e Garës Isa   Ismajli   Nyon:

1.Mavlipark        -069 - 281-     -150.5.Metra.  (Vendi Parë 2016)

1.Mavlipark         -089 -         - Skaloj garën.
2.Qinivir                -055-132  - Skaloj garën.

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS SELIA NË ZVICËR.

DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2016.

Gara -Vll-.
Sadik  Sejdiu.  26.11.2016.

Vlersuest:
1.Xhevdet   Emini
2.Isa        Ismajli
3.Agron Brahimi

Dylbi garën e përcolli: Luan Berisha.
Garën e udhëheqi:       Sulejman  Nuredini.

Rezultatet e Garës Sadik  Sejdiu  Zhenev:

1.Mavlipark           -454 -     -439.    -76.Metra.
2.Mavr                     -981 -    -103.    -90.Metra.
3.Kumër                  -698 -     -689.    -56.Metra.
4.Mavër                   -682-     -582.     -78.Metra.

1.Vlladika               -694 - 123.   -Skaloj garën.
2.Mavliparka         -683 - 275.    -Skaloj garën.


SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS SELIA NË ZVICËR.

DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2016.

Gara -Vl-.
Naser  Bajrami.  20.11.2016.

Vlersuest:
1.Agron  Aliu
2.Isa        Ismajli
3.Artan  Ahmeti

Dylbi garën e përcolli: Luan Berisha.
Garën e udhëheqi:       Sulejman  Nuredini.

Rezultatet e Garës Naser  Bajrami   Frankendorf:

1.Mavlipark         -108-15 -    -70.Metra.
2.Mavr                   -176-16 -     -80.Metra.

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS SELIA NË ZVICËR.

DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2016.

Gara -V-.
Isa   Ismajli.  06.11.2016.

Vlersuest:
1.Agron  Aliu
2.Naser   Bajrami
3.Flamur Berisha

Dylbi garën e përcolli: Luan Berisha.
Garën e udhëheqi:       Sulejman  Nuredini.

Rezultatet e Garës Isa   Ismajli   Nyon:

1.Mavër         -022 -    -50.Metra.
2.Qenevir      -029 -     -80.Metra.
3.Mavlipark  -055 -     -60.Metra.

1.Mavlipark    -069 -    -Skaloj garën.

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS SELIA NË ZVICËR.

DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2016.

Gara -IV-.
Sabit  Sejdiu.  06.11.2016.

Vlersuest:
1.Agron  Aliu
2.Isa        Ismajli
3.Agron Brahimi

Dylbi garën e përcolli: Luan Berisha.
Garën e udhëheqi:       Agron  Aliu.

Rezultatet e Garës Sabit  Sejdiut  Zhenev:

1.Kumër           -693 -    96.     -83.Metra.
2.Vlladik          -692 -    90.   -110.Metra.  (Vendi Dytë 2016)
3.Mavlipark         -2 -    20.     -86.Metra.

4.Mavlipark    -683 - 275.   -Skaloj garën.
5.Park               -978 - 327.    -Skaloj garën.


SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS SELIA NË

ZVICËR

DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2016.

Gara -III-.

Agron Brahimi. 09.10.2016

Vlersuest:
1.Isa  Ismajli
2.Artan  Ahmeti
3.Naser Bajrami

Dylbi garën e përcolli: Luan Berisha.
Garën e udhëheqi:       Agron  Aliu.

Prezentimi rezultatit:

1.Mavlipark   -473 - 005.    -60.Metra.
Garën prezentoj një pllumb i cili u vlersu sipas vlersusve me mesatarën 60.metra aterrim.
Pronari Agron Brahimi e tërhoqi pëllumbin.
 Gara u zhvillu me datën 09.10.2016.

Urojm për një të ardhme të afërt të tregoj suksesë ky pëllumb.

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS SELIA NË ZVICËR.

DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2016.

Gara -II-.

Sabit Sejdiu. 21.05.2016

Rezultatet e Garës Sabit  Sejdiut:

Vlersuest:
1.Agron  Aliu
2.Xhevdet  Emini
3.Agron Brahimi

Dylbi garën e përcolli: Luan Berisha.
Garën e udhëheqi:       Isa      Ismajli.

Rezultatet e Garës Sabit  Sejdiut  Zhenev:

1.Mavliparka   -967 - 155.   -76.5.Metra.
2.Vlladika         -971 - 184.   -98.5.Metra.
3.Saqin              -797 - 355.   -58.5.Metra.
4.Saqin              -470 - 594.   -91.5.Metra.
5.Saqin              -947 - 214.   -53.5.Metra.
6.Mavlipark     -463 - 450.   -105.Metra.    (Vendi  Tretë  2016)

7.Saqin                 -726 - 186.   -Skaloj garën.

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS SELIA NË ZVICËR.

DITARI GARAVË - Dekada e Dytë 2016.

Gara -I-.

Naser  Bajrami 13.03.2016

========================================================================== .SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS SELIA NË ZVICËR.

DITARI GARAVË 2015

Gara Gjashtë -6.


Isa Ismajli

Garoj të Dielën me 08.11.2015, nga ora 15.00
Gara u zhvillu në Nyon VD.

Garën prezentoj 1.Mavliparka për DUPËLL me datën 24.10.2015 arrita 108.5.metër + 50.metra

nuk e kaloj garën, që duhej arrit 158.5. metra.


Prezentun garën 4.pëllumba, nga të cilët garën kalun DY pëllumba:

1.Saçin 103.metra Aterrim.

2.Saçin  97.metra Aterrim.


Komesioni Vlersues:
   1.Agron  Aliu
   2.Artan  Ahmeti
   3.Agron Brahimi.

Garën Udhëheqi  Sulejman Nuredini.
Dylbi: Luan Berisha.

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER, PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

DITARI I GARAV 2015

Gara e Pestë -5.


Isa  Ismajli 

Garoj të Shtunën me 24.10.2015
Gara u zhvillu në Nyon. 24.10.2015
Duke filluar nga ora 17.00.

Komisioni vlersus në kët përbërje:
   1. Naser Bajrami-Llashtica
   2. Agron Brahimi
   3. Lulzim Pira.

Garën prezentun Dy pëllumba, duke kaluarë me sukses të mirë .

1. Mavliparka 108.5. Metra Aterroj.

2. Mavra          50. Metra Aterroj.

Stafin e punës emrojë Nënkryetari Naser Bajrami-Llashtica.
Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha.
Garë udhëhoqi Naser Bajrami.

____________________________________________________________________
DITARI I GARAV 2013. për herë të parë ipërcaktuar  sipas rregullës të Federatës Kosovës.
_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER,  PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

DITARI I GARAV 2015

Gara e Katërt -4.


Mensur Ferati 

Garoj të Shtunën me 10.10.2015
Gara u zhvillu në Zhenevë. 10.10.2015
Duke filluar nga ora 17.30.

Komisioni vlersus në kët përbërje:
1. Isa Ismajli
2. Agron Aliu 
3. Xhevdet Emini.

Garën prezentun Dy pëllumba, njëri nga dyt kaloj garën .

1. Mavliparka 50. Metra Aterroj.


Stafin e punës emrojë Kryetari Isa Ismajli.
Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha.
Garë udhëhoqi Sulejman Nuredini.

Ishin këto dy fotografi me10.10.2015 në garën e Mensur Feratit ku u zhvillu te Koteci Sabit Sejdiut.

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER,  PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

DITARI I GARAV 2015

Gara e Tretë -3.


Agron Brahimi
Garoj të Shtunën me 11.07.2015
Gara u zhvillu në Morges të VD.
11.07.2015 Duke filluar nga ora 20.00

Komisioni vlersus në kët përbërje:
1. Isa Ismajli
2. Naser Llashtica 
3. Sulejman Nuredini.

Garën prezentun Dy pëllumba,
me shumë sukses kaluan garën.

1. Mavliparka 85. Metra
2. Mavra 50 Metra.

Stafin e punës emrojë  Kryetari Isa Ismajli.
Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha.
Garë udhëhoqi Sulejman Nuredini.

Agroni na priti me një bujari dhe sofër të jashtzakonshme, e përshëndesim.

_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER,   PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:


DITARI I GARAV 2015

Gara e Dytë: 2.

Milaim Bajrami
Gara u zhvillu në Frankendorf të BL.
16.05.2015  Duke filluar nga ora 19.00

Komisioni vlersus  në kët përbërje:
1. Isa  Ismajli
2. Agron  Aliu
3. Agron  Brahimi

Garën prezentun Dy pëllumba, me shumë sukses kaluan garën.

1. Qeleviri  155.   Metra
2. Mavra      101.5 Metra.


Stafin e punës emrojë dhe udhëheqi Kryetari Isa Ismajli.
Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha.

Pasë përfundimit garës pinë kafe dhe shihen shokët e të gjitha shoqatav bashkë.

_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I kOSOVËS NË ZVICËR

DITARI I GARAV 2015

Gara: Parë -1

Naser Bajrami Llashtica

Garon me 08.03.2015

1. Mavër   105.metra.

Gara te Naseri me 08.03.2015

Pas garës te Naseri një grup i shokve vizitum në Gjermani pëllumbat e Muratit me 08.03.2015

Murati dhe Naseri me 08.03.2015 para pëllumbav të Muratit

Në vizit pas garës Naserit ishim në Gjermani te Sinani me 08.03.2015

_____________________________________________________________________

DITARI I GARAV 2014  siqë e quanim ma parë Libri i Garav.

_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:


Elmaz  Shabani

Gara e Tetë:


Nyon afër Lozanës Gara u zhvillu me një motë të të qetë, qillë me Mjegulla të tejdukshme .

30.11.2014  Duke filluar nga ora 15.00

Komisioni vlersus  në kët përbërje:

1. Naser Bajrami Llashtica
2. Agron  Aliu
3. Agron  Brahimi

Garën prezentun tre pëllumba, vetëm njeri kaloj garën.

1. Mavlipark  143. Metra aterrim duke e pasë një (Shtrengim-Dynish) të shkëlqyer. 

Stafin e punës emrojë Nënkryetari Naser Bajrami Llashtica.
Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha,
Garën e udhëheqi Sekretari Sulejman Nuredini.


_____________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:


Agron  Brahimi

Gara e Shtatë:


Morzhë afër Lozanës Gara u zhvillu me një motë me erë, qilli me Mjegulla të tejdukshme .

30.11.2014  Duke filluar nga ora 13.00

Komisioni vlersus  në kët përbërje:

1. Isa  Ismajli
2. Agron  Aliu
3. Naser Bajrami Llashtica

Garën prezentoj një pëllumbë Mavër.

Pëllumbi në fluturimin e parë aterroj larg
nga koteci mbi 300.metra distanc. Edhe pse gjatë aterrimit u sjellë gjat,  sipas rregullorës nuk u vlersu,

u kthye pas një kohe shumë të gjat te koteci po i rraskapitur

Stafin e punës emrojë Kryetari Isa  Ismajli.
Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha,
Garën e udhëheqi Sekretari Sulejman Nuredini.


_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:


Naser Bajrami Llashtica

Gara e Gjashtë:


Frankendorf Bazeland Gara u zhvillu me një motë të qetë, qilli me Mjegulla të tejdukshme .

29.11.2014  Duke filluar nga ora 15.00

Komisioni vlersus  në kët përbërje:

1. Isa  Ismajli
2. Agron  Aliu
3. Sulejman Nuredini

Garën prezentun tre pëllumba.


1. Mavlipark   70. metra.
2. Mavër         83.5. metër.  

Stafin e punës emrojë Kryetari Isa  Ismajli.
Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha,
Garën e udhëheqi Milaim Bajrami.

___________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:


Milaim Bajrami

Gara e Pestë:


Frankendorf Bazeland Gara u zhvillu me një motë të të qetë, me qillë të mbylltë.

09.11.2014  Duke filluar nga ora 15.00

Komisioni vlersus  në kët përbërje:

1. Isa  Ismajli
2. Agron  Alia
3. Artan  Ahmeti

Garën prezentun dhe kaluan me sukses katër pëllumba, Mavëra në fluturimin e dytë aterroj larg

prej koteci mbi 200.metra distanc dhe përfundoj me fiasko u mbytë.

1. Zejtinli       83. metra.
2. Mavër      116. metër. (ky pëllumb spati fatë të garoj pas fluturimit të dytë)
3. Mavër        73. metër.
4. Mavlipark  67. metra.

 

Stafin e punës emrojë Kryetari Isa  Ismajli.
Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha,
Garën e udhëheqi Sekretari Sulejman Nuredini.

_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:


Isa  Ismajli

Gara e Katër:


Nyon afër Lozanës Gara u zhvillu me një motë pasë ndërprerjes shiutë, me një qillë të mbylltë.

12.10.2014  Duke filluar nga ora 17.00

Komisioni vlersus  në kët përbërje:

1. Naser Bajrami-Lashtica
2. Agron Alia
3. Agron Brahimi

Garën prezentun dhe kaluan me sukses dy pëllumba, Mavra hyri në shtrengim vetë.

1. Saqin      65. metra.
2. Mavër     71.metër.

Stafin e punës emrojë Nënkryetari Naser Bajrami-Lashtica i.
Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha,
Garën e udhëheqi Sekretari Sulejman Nuredini.

_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:Milaim  Bajrami 

Gara e Tretë:


Frankenndorf BL, Gara u zhvillu me një motë pasë ndërprerjes shiutë.

29.06.2014  Duke filluar nga ora 19.00


Komisioni vlersus  në kët përbërje:

1. Isa  Ismajli
2. Agron Alia
3. Sulejman  Nuredini

Garën prezentun me sukses tre pëllumba, mbarshtuesi i pëllumbav tërhoqi nga gara një pëllumb,
duke aludu në suksesin e garës ardhshme: në gar ishin këta Pëllumba:

1. Vlladik     100. metra.
2. Mavër      68.metra.
3. Mavëra u tërhoq nga gara.

Stafin e punës emrojë Kryesija nën udhëheqjen eKryetarit Isa  Ismajli.
Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha,
Garën e udhëhoqi Sekretari Sulejman Nuredini.

Janë këto dy fotografi të shokve që përcollën garën e 29.06.2014 te Milaim  Bajrami.

_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:ISA  ISMAJLI 

Gara e Dytë:


Nyon afër Lozanës, Gara u zhvillu me një motë relativisht të qet.

29.05.2014  Duke filluar nga ora 17.00


Komisioni vlersus  në kët përbërje:

1. Naser Bajrami
2. Agron Alia
3. Lulzim Pira

Garën prezentun këta Pëllumba:

1. Mavlipark     115 metra.
2. Mavlipark      52.5.metra.
3. Saqina          Pasi që u lëshu në ajr nuk u kthy.

Stafin e punës emrojë Kryesija nën udhëheqjen e Nënkryetarit Naser Bajrami.
Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha,
Garën e udhëhoqi Sekretari Sulejman Nuredini.

Janë këto dy fotografi të shokve që përcollën garën e 29.05.2014 te Isa Ismajli.

____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:ISA  ISMAJLI 

Gara e parë:

Nyon afër Lozanës, Gara u zhvillu me një motë të qetë pa erë.

29.03.2014  Duke filluar nga ora 17.00


Komisioni vlersus u emru në kët përbërje:

1. Naser Bajrami
2. Agron Alia
3. Agron Brahimi

Garën prezentun:

1. Mavër           147.5 metra.
2. Mavliparka   83.5.metra.
3. Saqina          58. Metra.

Stafin e punës emrojë Kryesija nën udhëheqjen e Nënkryetarit Naser Bajrami.
Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha,
Garën e udhëhoqi Sekretari Sulejman Nuredini.

Isa Ismajli  me pëllumbin e vetë Mavërën që është sjellë 147.5,Metra

Mavra që është sjellë 147.5,metra

Ttre pëllumbat, Mavra, Mavliparka dhe Saqina me rezultatet e lartpërmendurë.

===============================================================


DITARI I GARAV 2013  siqë e quanim ma parë Libri i Garav.

__________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:


Gara e Katërtë. 28.09.2013.

ISA  ISMAJLI

Gara te Isa  Ismajli në Nyon afër Lozanës. e ftuarë për të Stunën me 28.09.2013. ora 17.00.


Gara u zhvillu me një motë të qetë pa erë, hapsira në horizontë, me dukje me një Blozë të bardhë në formë  mjegullë,

pëllumbat në lartësi nga Dylbija u regjistruan mbi 300.metra.

Stafin e punës emrojë Kryesija nën udhëheqjen e Nënkryetarit Naser Bajrami.


Komisioni vlersus u emru në kët përbërje:

1. Agron Brahimi
2. Naser Bajrami
3. Enver Elshani

Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha,

Garën e udhëhoqi Sekretari Sulejman Nuredini.

Garën prezentun tre  pëllumba Garus, dy prej tyre garën e kaluan me sukses,
duke u Sjellë me një Shtrengim-Dynish të mrekullushëm.

1. Saqina.         93.metra. Aterrim të mrekullushëm drejt tokës.
2. Mavliparka     93.metra. Aterrim drjt tokës.


_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:


Gara e Tretë. 17.08.2013.

ISA  ISMAJLI

Gara te Isa  Ismajli në Lyon afër Lozanës. e ftuarë për të Stunën me 17.08.2013. ora 18.00.


Gara u zhvillu me një motë të qetë, me vapë të nxehtit e të rëndë për fluturim.


Stafin e punës emrojë Kryesija nën udhëheqjen e Nënkryetarit Naser Bajrami.


Komisioni vlersus u emru në kët përbërje:

1. Agron Aliu
2. Naser Bajrami
3. Arton  Ahmeti

Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha, ndërsa garën e udhëhoqi Sekretari Sulejman Nuredini.

Prezentun dy  pëllumba Garus, njeri prej tyre kaloj me sukses garën,
duke u Sjellë me një Shtrengim-Dynish të mrekullushëm, hyri vetë dhe u përplas për tokë.

1. Saqinë.          55.metra. Aterrim drejt tokës duke mos u ndal dhe u përplas përë tokë.

Pasë garës Isa Ismajli kishte pregadit darkë në oborrin e shtëpis vetë,

të pranishëm ishim gjiithë shokët si në  darsëm, në ket sofër të begatëshme ishim derë ora 24.

_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:


Gara e Dytë. 30.06.2013.

Naser Bajrami-Llashtica

Gara te Naser Bajrami-Llashtica në Frankendorf të BL. e ftuarë për të Dielën me 30.06.2013. ora 19.00.


Gara u zhvillu me një motë të qetë dhe shum adekuatë për fluturim.


Stafin e punës emrojë Kryesija nën udhëheqjen e Kryetarit Isa Ismajli.


Komisioni vlersus u emru në kët përbërje:

1. Agron Aliu
2. Enver Elshani
3. Arton  Ahmeti

Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha, ndërsa garën e udhëhoqi Kryetari Isa Ismajli.

Prezentun dy  pëllumba Garus, të cilët me sukses kaluan garën.


duke u Sjellë me një Shtrengim-Dynish të mrekullushëm arritën këto rezultate


1. Mavër.          117.metra. Aterrim drejt tokës duke mos u ndal dhe u përplas përë tokë
2. Mavëlipark.   90.metra.

Gara te Naser Bajrami- Llashtica u zhvillue me 30.06.2013.


_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:


Gara e Parë. 05.05.2013.

Naser Bajrami-Llashtica

Gara te Naser Bajrami-Llashtica në Frankendorf të BL. e ftuarë për të Dielën me 05.05.2015. ora 18.00.


Gara u zhvillu me një motë relativisht i qetë.  


Stafin e punës emrojë Kryesija nën udhëheqjen e Kryetarit Isa Ismajli.


Komisioni vlersus u emru në kët përbërje:

1. Isa  Ismajli
2. Enver Elshani
3. Arton  Ahmeti

Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha, ndërsa garën e udhëhoqi Sulejman Nuredini.

Prezentun tre pëllumba Garus, të cilët nga  tre pëllumba kaluan garën me suksesë dy,

duke u Sjellë me një Shtrengim-Dynish të mrekullushëm


1. Mavër-Përhiftë.  80.metra. Aterrim drejt tokës
2. Mavër-Përhiftë.  62.metra.

Garën mund ta përcillni në Youtub me ket emër: pëllumbat shoqata dardania

Pasi të jeni fut te vidioklipi lexoni emrin e kompletuar si ma poshtë, për ta përcjell në tërsi.

pëllumbat shoqata dardania gara te naser llashtica 05.05.2013.


___________________________________________________________________________


LIBRI GARËS 2012

_________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

24.11.2012. Gara e Gjasht.Milaim Bajrami

Gara te Milaim Bajrami Frankendorf e ftuarë për të Shtunën me 24.11.2012. ora 15.00.


Gara u zhvillu me një motë relativisht i mirë.


Stafin e punës emrojë dhe punoj me te duke udhëheq garën Kryetari Isa Ismajli.


Komisioni vlersus u emru në këte përmbajtje:

1. Agron  Aliu
2. Enver Elshani
3. Lulzim Pira

Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha.

Prezentun katër pëllumba Garus, të cilët  tre pëllumba kaluan garën me suksesë


duke u Sjellë me një Shtrengim-Dynish të mrekullushëm


1. Vladika  80.metra. Aterrim drejt tokës
2.Çeneviri 70.metra

3.Zejtinlia 50.metra

_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

 Gara e Pestë.
 03,11,2012


Isa Ismajli

Gara te Isa Ismajli në Nyon të Lozanës e ftuarë për të Shtunën me 03.11.2012. ora 15.30.


Gara u zhvillu me një motë me erë.


Stafin e punës emrojë nënkryetari Naser Bajrami-Llashtica.

Për ta udhëheqë garën u emërue Muhamet Brahimi.

Komisioni vlersus u emru në këte përbërje:

1. Naser Bajrami-Llashtica
2. Enver Elshani
3. Sulejman Nuredini

Gara u zhvillu pa dylbi.


Nga dy pëllumba  garën e kaloj me shumë sukses njeri që arriti të sillet  90.metra furishëm drejt Tokës.

1.Mavliparka 90.metra.

Pas komunikimit të resultatit përgëzojm pronarin e Pllumbit Isa Ismajlin.

Shokt duke prit komunikimin e resultatit garus te Isa Ismajli.


______________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

22.09.2012. Gara e Katërta.Naser Bajrami-Llashtica

Gara te Naser Bajrami-Llashtica Frankendorf e ftuarë për të Shtunën me 22.09.2012. ora 17.30.


Gara u zhvillu me një motë relativisht i mirë.


Stafin e punës emrojë dhe punoj me te Kryetari Isa Ismajli.

Për ta udhëheqë garën e emëruan Sulejman Nuredini.

Komisioni vlersus u emru në këte përmbajtje:

1. Isa       Ismajli
2. Enver  Elshani
3. Ardian Berisha

Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha.

Prezentun tre pëllumba Garus të cilët Një nga tre pëllumba kaloj garën me suksesë                  

duke u Sjellë me një Shtrengim-Dynish të mrekullushëm


1. Mavliparka 65.metra. Aterrim drejt tokës


Garën e përcollën posë antarve të Shoqatës, pati edhe musafir të dy shoqatäve si motër në Zvicër.

Pasi që në kohën e raportimit të rezultatit u errësu me këte nuk pati mundësi nga erësira të inçizohet.

______________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

26.08.2012. Gara e Tretë.Naser Bajrami-Llashtica

Gara te Naser Bajrami-Llashtica Frankendorf e ftuarë për të Dielën me 26.08.2012. ora 19.00.


Gara u zhvillu me një motë pakë me Erë.


Stafin e punës emrojë dhe punoj me te Kryetari Isa Ismajli.

Për ta udhëheqë garën e emëruan Sulejman Nuredini.

Komisioni vlersus u emru në këte përmbajtje:

1. Isa    Ismajli
2. Enver  Elshani
3. Agron Aliu

Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha.

Prezentun tre pëllumba Garus të cilët Dy nga tre pëllumba kaluan garën,


1. Mavra 58.metra.

2.Mavra  65.metra.

Garën e përcollën posë antarve të Shoqatës edhe musafir të dy shoqatäve si motër në Zvicër.

Tri fotografit në garën te 26.08.2012. flasin vet përnjë organizim të shkëlqyshëm.

__________________________________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

18.08.2012. Gara e Dytë.Isa Ismajli

Gara te Isa Ismajli në Nyon të Lozanës e ftuarë për të Shtunën me 18.08.2012. ora 19.00.


Gara u zhvillu me një motë shumë të mir.


Stafin e punës emrojë dhe punoj me te nënkryetari Naser Bajrami-Llashtica.

Për ta udhëheqë garën u emërue Sulejman Nuredini.

Komisioni vlersus u emru në këte përmbajtje:

1. Naser Bajrami-Llashtica
2. Agron Brahimi
3. Agron Aliu

Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha.

Prezentun dy  pëllumba  Garus të cilët hynën në dynish pa  arritë lartësin e caktuar,

fërfunduan me fiasko njëri u mbytë dhe tjetri nga lëndimet e marra në trup nuk arriti të ngritet përsëri.  

Prezentuesit në garën e 18.08.2012 te Isa Ismajli.

Prezentuesit në garën e 18.08.2012 te Isa Ismajli.

_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

19.05.2012. Gara e Parë.Isa Ismajli

Gara te Isa Ismajli në Nyon të Lozanës e ftuarë për të Shtunën me 19.05.2012. ora 18.30.               

Me një motë relativisht të mir. Meqen se gara ishte të kryetari i shoqatës,

stafin e punës emrojë dhe punoj me te  nënkryetari Naser Bajrami-Llashtica.

Uemru për ta  udhëheqë garën: Sulejman Nuredini.

Komisioni vlersus u emru në këte përmbajtje:

1. Naser Bajrami-Llashtica
2. Muhamet Brahimi
3. Agron aliu

Garan me dylbi e përcolli Luan Berisha.

Ishte  një pëllumb Garus i cili nga lartësia filloj të sjelletë duke aterru deri në tokë

ku u lëndu dhe ju pamundësuan dy fluturimet e radhës,

komisioni vlersus nukë e vlersoj duke llogarit se ishte jashtë zonës

ku mundej të vlersohej sipasë rregullores.

Këto katër foto dëshmojn gostinë shoqrore në shtëpin e Isa Ismajlit pas përfundimit Garës.

Këtu bashkarisht përcollëm lojën e shampion ligës mes Bajernit Gjermanis dhe Qelsit Anglis.

______________________________________________________________________

 Libri i Garave-2011

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

_____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

19.11.2011. Gara e Shtatë.
07.12.2011. Rykthen rezultatet


Sadik Sejdiu.

Gara te Sadik Sejdiu në Zhenvë e ftuarë për të Shtunën me 19.11.2011. ora 14.00.

Pasë përmbylljes të fluturimeve garus, Sadik Sejdiu nuk pranon rezultatet e vlersuesve

dhe tërhiqet duke pague denimin menjiherë.

U ndam duke u përshëndetë që të gjithë mesëveti.

BISEDIMET RRETHË KËSAJ GARE KTHYNË NË VEND REZULTATET E 19.11.2011 PIKRISHT

ME 07.12.2011 NËNË ANGAZHIMIN E NASER BAJRAMIT DHE ANTARVE TË KRYESISË.Sadik Sejdiu i fluturoj 6.Pëllumba, dhe garën e kalaluan me suksesë 3. nga 6.Pëllumëbat e plasuar:

1. Mavlipark - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë furishëm drejt tokës me 110.Metra shumë të suksesëshme.

2. Mavlipark - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë drejt tokës me 70.Metra të suksesëshme.

3. Saqinë - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë drejt tokës me 75.Metra të suksesëshme.Garën e Udhëheqi: Nazim Azemi.

Komisioni vlersus.

1. Naser Bajrami-Llashtica
2. Isa Ismajli
3. Enver Elshani-Drenica

Garan me dylbi e përcolli me shumë suksesë Luan Berisha.

 ____________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

29.10.2011. Gara e Gjashtë.Naser Bajrami-Llashtica.

Gara te Naser Bajrami-Llashtica në Pratell të BL. u zhvillue nën kushte të mira atmosferike,
garën prezentuan antarë të shoqatës si dhe dashamirë të pllumbit akrobatik të Kosovës.Në Pratell të Bazellandit

Naseri i fluturoj 4.Pëllumba, dhe garën e kalaluan me shumë suksesë dy nga katër.Pëllumëbat e plasuar:

1. Çiliviri - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë furishëm drejt tokës me 115.Metra shumë të suksesëshme.

2. Mavër - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë furishëm drejt tokës me 73.Metra shumë të suksesëshme.Garën e Udhëheqi Sabit Sejdiu.

Komisioni vlersus.

1. Agron Aliu
2. Isa Ismajli
3. Muhamet Brahimi

Garan me dylbi e përcolli me shumë suksesë Luan Berisha.

_____________________________________________________________________

Libri i Garave-2011

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

09.10.2011. Gara e Pestë.Sabit Sejdiu

Gara te Sabit Sejdiu në Zhenevë u zhvillu nën kushte të volitëshme atmosferike,
garën prezentuan antarë të shoqatës si dhe dashamirë të pllumbit akrobatik të Kosovës.  Në Zhenevë.

Sabit Sejdiu fluturoj 4.Pëllumba, dhe garën e kalaluan me shumë suksesë tre nga katër.Pëllumëbat e plasuar:

1.     Kumër - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë furishëm drejt tokës me 130.Metra shumë të suksesëshme.

2.     Mavliparkë - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë furishëm drejt tokës me 105.Metra shumë të suksesëshme.

3.     .     Mavliparkë - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë furishëm drejt tokës me 90.Metra shumë të suksesëshme.


Garën e Udhëheqi  Sulejman Nuredini.

Komisioni vlersus.

1. Naser  Bajrami  Llashtica
2. Enver  Elshani  Drenica
3. Agron  Brahimi

Garan me dylbi e përcolli me shumë suksesë Sevdail  Sejdiu.

______________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

04.09.2011. Gara e Katër.Naser Bajrami-Llashtica

Gara te Naser Bajrami-Llashtica u zhvillu nën kushte mesatare atmosferike,
garën prezentuan antarë të shoqatës si dhe tre miqë nga Gjermania Bekim Selmani,

Ali Sinani dhe Admir Sinani nga Shoqata Kosova Dynek.de 

dhe dashamirë të pllumbit akrobatik të Kosovës.  Në Pratell të BL.

Naser Bajrami-Llashtica  fluturoj 1.Pëllumba, dhe garën e kalojë me shumë suksesë.Pëllumbi i plasuar:

1.     Mavër - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë furishëm drejt tokës me: 105.Metra.


Garën e Udhëheqi  Sabit  Sejdiu.

Komisioni vlersus.

1. Isa           Ismajli
2. Agron      Brahimi
3. Agron      Aliu

Garan me dylbi e përcolli me shumë suksesë Luan Berisha.

____________________________________________________________________

 
SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

19.06.2011. Gara e Tretë.

Isa Ismajli

Te Koteci i Sabit Sejdiu u zhvillu edhe gara e Isa Ismajlit po të njejtës ditë, nën kushte solide të mira atmosferike,
garën prezentuan antarë të shoqatës dhe dashamirë të pllumbit akrobatik të Kosovës.  


Në Zhenevë.

Isa  Ismajli fluturoj 1.Pëllumba, garën e kaloj me shumë suksesë.
1.     Mavër - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë furishëm me : 115.Metra.

Këjo garë me një pëllumbi dhe një plasimë në aterrim arriti të  siellët në gjatësine lëshimit me 115.metra.
Garën e Udhëhoqi  Sulejman  Nuredini.

Komisioni vlersus.

1. Muhamet Brahimi
2. Naser      Bajrami-Llashtica
3. Agron      Aliu

Garan me dylbi e përcolli me shumë suksesë Sevdail Sejdiu,

Agron Brahimi  përcjellës cicirrus i dylbive për opinion zëri tijë ishte shumë i dëgjuarë.

______________________________________________________________________


SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

19.06.2011. Gara e Dytë.

Sabitë  Sejdiu


Gara te Sabit Sejdiu u zhvillu nën kushte solide të mira atmosferike,
garën prezentuan antarë të shoqatës dhe dashamirë të pllumbit akrobatik të Kosovës.  


Në Zhenevë.

Sabit Sejdiu fluturoj 4.Pëllumba, garën e kaluan dy pëllumba me shumë suksesë.

Pëllumbat e plasuar:

1.     Mavlipark - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë furishëm : 110.Metra.

2.     Mavër - me shumë sukëses aterroj për ta kalur garën dhe u sollë : 90.Metra.  
Këjo garë e pëllumbav në mënyrë të përbashkt nga dy plasime në aterrim

arritën të  sjellën në gjatësine lëshimit me 200.metra.
Garën e Udhëhoqi  Sulejman  Nuredini.

Komisioni vlersus.

1. Isa           Ismajli
2. Naser      Bajrami-Llashtica
3. Agron      Aliu

Garan me dylbi e përcolli me shumë suksesë Sevdail Sejdiu, 

Agron Brahimi  përcjellës cicirrus i dylbive për opinion zëri tijë ishte shumë i dëgjuarë.


__________________________________________________________________

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

07.05.2011. Gara e Parë.

Gara te Sabit Sejdiu u zhvillu nën kushte shumë të mira atmosferike,

garën prezentuan antarë të shoqatës dhe dashamirë të pllumbit akrobatik të Kosovës.  


Në Zhenevë.

Sabit Sejdiu fluturoj 5.Pëllumba, garën e kaluan të pestitë me shum suksesë.

Pëllumbat e plasuar:

1.     Mavlipark - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë : 50.Metra.

2.     Mavlipark - me shumë sukëses aterroj për ta kalur garën dhe u sollë : 118.Metra.  

3.     Zejtinli Vlladika - arriti të aterroj nga larëtsia dhe të sillet : 87.Metra

4.     Mavlipark - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë : 55.Metra.

5.     Mavlipark - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë : 65.Metra.

Këjo garë e pëllumbav në mënyrë të përbashkt nga pesë plasime në aterrim arritën të  sjellën

në gjatsin e lëshimitë në 375.metra.Garën e Udhëhoqi Nënkryetari i Shoqatës Naser Bajrami-Llashtica.

Komisioni vlersus.

1. Isa           Ismajli
2. Lulëzim   Bajrami
3. Agron      Brahimi

Garan me dylbi e përcolli me shumë suksesë Luan Berisha.

________________________________________________________________________

23.04.2011. Gara e Parë u anulu për hir të erës madhe.

Gara e parë në Zhenevë te Sabit Sejdiu

Këjo garë për hir të kushteve atmosferike edhe pse filloj një fluturim u detyrum

ta ndërpresim për hir të erës që nuk lejonte fluturim normalë, andaj e ndërprem.

Bekim Selmani i solli këto foto gjat takimit në banesën e Sabitit, pas anulimit të garës.____________________________________________________________________


____________________________________________________________________ 

Libri i Garave-2010

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

03.10.2010. Gara e Dymbëdhjetë.

Gara te Sabit Sejdiu u zhvillu nën kushte shumë të mira atmosferike.


Në Zhenevë.

Sabit Sejdiu fluturoj 6.Pëllumba, nga këta 5.kaluan garën, 1. Pëllumb nuk arriti të

plasohet apo nukë kaloj garën, zotrija në fjal tërhoqi nga lista 2. Pëllumba të plasuar.


Pëllumbat e plasuar:

1.     Qenevir Vlladik - aterroj nga larëtsia dhe arriti të silletë : 60.Metra

2.     Saqina - arriti të aterroj nga larëtsia dhe të sillet : 90.Metra

3.     Qeneviri - me shumë sukëses aterroj për ta kalur garën dhe u sollë : 123.Metra.


Garën e Udhëhoqi Sekretari i Shoqatës Sulejman  Nuredini.

Komisioni vlersus.

1. Isa          Ismajli
2. Luan       Maloku
3. Enver      Elshani-Drenica

Garan me dylbi e përcolli me shumë suksesë Luan Berisha.

_____________________________________________________________________

Libri i Garave-2010

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

19.09.2010. Gara e njëmbëdhjetë.

Gara te Naser Bajrami-Llashtica & Agron Aliu u zhvillu nën kushte shumë të mira


Në Pratell të Bl.

Naser Bajrami-Llashtica fluturoj një pëllumb dy herë, të dy herët pëllumbi aterroj jashtë

zonës së lejuar, andajë sipasë rregulloresë vlersuasit njëzëri nukë e vlersuan,

të cilin mendim e përkrahivet Mbarshtusi Naser Bajrami-Llashtica.  

 Agron Aliu garen e kaloj me njië pëllumb nga dy pëllumba që prezentuan garën,1. Mavra shkëlqyshëm aterroj nga lartësia me 72.metra.


Garën e Udhëhoqi Kryetari i Shoqatës Milaim Murina.

Komisioni vlersus.

1. Sabit           Sejdiu
2. Nexhmedin  Tahiri
3. Zeqir            Beqiri

Garan me dylbi e përcolli me shum suksesë Naim Pollumi.

_____________________________________________________________________

Libri i Garave-2010

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

04.09.2010. Gara e Dhjetë.

Gara te Sokol Shillova u zhvillu nën kushte relativisht të mira me një vones

nga vetë iniciativa e garusit në kohën gati të ramunit e muzgutë. 04.09.2010.

Në Pratell të Bl.

Sokol Shillova garen e kaloj me njië pëllumb nga tre pëllumba që prezentuan garën,1. Saqin shkëlqyshëm aterroj nga lartësia me 58.metra.


Garën e Udhëhoqi Kordinatori Imer Beqiri.

Komisioni vlersus.

1. Milaim Murina
2. Agron Aliu
3. Besim Ademi

Gara u përcollë pa dylbi, vëlersuesit krynë punën me nderë.

_____________________________________________________________

Libri i Garave-2010

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

27.06.2010. Gara e Nëntë.

Gara te Sabit Sejdiu u zhvillu nën kushte relativisht të mira me 27.06.2010.

Në Gjenevë.

Sabit Sejdiu: garen e kaloj me njië pëllumb, nga pesë pëllumba që prezentuan garën,
gjithsejt u zhvilluan 12.fluturime garuse.
Vlersime të shkëlqyar pati nga ana e Enverit, Naserit dhe Imerit duke i trajtu pëllumbat

në vlerën e vlersimit në cilsin ma të lartënë savijim : pati vlersim të pllumbav 60.metra,

80.metra, 110.metra Aterim dhe nji u anulue.
Marshtusi i pëllumbav Sabit Sejdiu për libër shprehi dëshirën ta regjistroj

Mavrën që aterroj 50.metra, me këte rast udhëheqësi i garës

Sulejmani u shokova nga gjesti i paraqitjes të pëllumbit me 50.metra për librë nga Sabiti.1. Mavra shkëlqyshëm aterroj nga lartësia me 50.metra.


Garën e Udhëhoqi Sekretari Sulejman Nuredini.
Komisioni vlersus.

1. Imer Beqiri
2. Naser Bajrami (Lashtica)
3. Enver Elshani

Gara u përcollë pa dylbi edhe pse u caktu Sokol Shillova, Sabiti nuk e pranoj Sokolin

për matjen e lartësis të pëllumbav, andaj u vendos të fillohet pa dylbi,

vlersuest pranuan, gara filloj një orë me vonesë.

_____________________________________________________________

Libri i Garave-2010

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER
PREZENTOJM GARUSIN NË SAVIJIM:

05.06.2010. Gara e Tetë.

Gara te Sokol  Shillova u zhvillu nën kushte shum të mira atmosferike me 05.06.2010.

Në Prattel. Kanton Bazeland (BL).

Sokol Shillova: garen e kaloj me dy pëllumba.


1. Mavliparka shkëlqyshëm aterroj nga lartësia me 113.metra.

2. Çenevir garen e kaloj duke aterru nga lartësia me 106.metra.


Garën e Udhëhoqi Kryetari Milaim Murinai.
Komisioni vlersus.

1. Imer Beqiri
2. Muhamet Ibrahimi
3. Erolë  Fazliu

Me Dylbi matse garën me shumë sukses e përcolli Luan Berisha.

Garën te Sokol Shillova e përcollën mbarështus  të pëllumbit Krahsjells i Kosovës.

_____________________________________________________________
23.05.2010. Gara e Shtatë.

Gara te Sabit Sejdiu  u zhvillu nën kushte relative të mira me 23.05.2010.

Në Zhenevë.

Sabit Sejdiu:  garen e kaloj me një pëllumb.


1. Mavlipark 90.metra aterrim në sjellje.
 

Garën e Udhëhoqi Kryetari Milaim Murinai.
Komisioni vlersus.

1. Isa  Ismajli
2. Agron Aliu
3. Imer Beqiri

Me Dylbi matse garën me shumë sukses e përcolli Luan Berisha.

Gara te Sabit Sejdiu, nuk do koment për pjesmarrje, ishte një spektakël i Mbarshtusve të pëllumbit Krahsjells i Kosovës.

_____________________________________________________________
22.05.2010. Gara e Gjasht.

Gara te Imer Beqiri  u zhvillu nën kushte të rënda të erës me 22.05.2010.

Në Wynau.  Kanton Bern.

Imer Beqiri Dobrosini:  garen e kaloj me një pëllumb.


1. Kumër 86.metra aterrim në sjellje.
 

Garën e Udhëhoqi Kryetari Milaim Murinai.
Komisioni vlersus.

1. Isa  Ismajli
2. Naser Bajrami
3. Luan  Berisha

Me Dylbi matse garën me shumë sukses e përcolli Naim Pollumi.

Gara te Imer Beqiri, nuk do koment për pjesmarrje, ishte një spektakël i Mbarshtusve të pëllumbit Krahsjells i Kosovës.

____________________________________________________________________

09.05.2010. Gara e Pestë.

Gara te Agron Aliu Gjilani u zhvillu nën kushte të rënda atmosferike me 09.05.2010.

Në Hotwill të Kanton Bern.

Agron  Aliu Gjilani  garen e kaloj me dy pëllumb.


1. Mavra 50.metra aterrim në sjellje.
2.Mavra 53.metra aterrim në sjellje.

Garen e Udhëhoqi Kryetari Milaim Murinai.
Komisioni vlersus.

1. Sabit  Sejdiu
2. Naser Bajrami
3. Hajdar Halimi

Me Dylbi matse garat me shumë sukses i përcolli Luan Berisha.

Argumentet flasin vet ja si u përcoll gara te Agron Gjilani 9.05.2010

Syla, Luani, Enveri, Naimi dhe Isa

Luani dhe Naimi te Agroni

________________________________________________________________________

Libri i Garave-2010


SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE  ZVICER 
PREZENTOJM  GARUSIN NË SAVIJIM:08.05.2010. Gara e Katërt


Gara te Isa Ismajli u zhvillu nën kushte të rënda atmosferike me 08.05.2010.


Në Nyon të Kanton Lozanës. Isa Ismajli garen e kaloj me dy pëllumb ndërsa për dy pëllumbat tjer

u detyrua ta ndërpres garen për hir të kushteve atmosferike,

Dy pëllumbat bën vetëm nga një fluturim dhe tjerët nuk u lëshuan.


3.     Mavliparka  70.metra aterrim në sjellje.

4.      Mavra         63.metra aterrim në sjellje. 


Garen e Udhëhoqi Sulejman Nuredini.

Komisioni vlersus.


1. Milaim Murina

2. Imer Beqiri

3. Nexhmedin Tahiri

Me Dylbi matse garat me shumë sukses i përcolli Luan Berisha.

_____________________________________________________________________

Libri i Garave-2010


SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE  ZVICER 
PREZENTOJM  GARUSIN NË SAVIJIM:


08.05.2010. Gara e Tretë


Gara te Sabit  Sejdiu u zhvillu e suksesëshme me 08.05.2010.


 Kanton Gjenevë.

 Sabit  Sejdiu garen e kaloj me dy pëllumb me shumë sukses

në nji prezenc të jashtzakonshme shokë, për ma tepër përcjellne

Vidio Filmin, argumentet e gjalla gjithmon flasin vet.

 

1.     Mavra        105.metra aterrim në sjellje. 

2.     Vlladika       77.metra aterrim në sjellje.


Garen e Udhëhoqi Milaim  Murina.

Komisioni vlersus.


1. Nexhmedin  Tahiri

2. Agron  Aliu

3. Enver Elshani

Me Dylbi matse garat me shumë sukses i përcolli Luan Berisha.

Shokët që prezentuan te gara me 8.05.2010 te Sabit Sejdiu

_____________________________________________________________________

Libri i Garave-2010

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE  ZVICER 
PREZENTOJM  GARUSIN NË SAVIJIM:

10.04.2010. Gara parë dhe e Dyta.

Gara te Isa Ismajli dhe Luan Berisha u zhvillu e suksesëshme me 10.04.2010.

në Nyon të Kanton Lozanës.


 Isa Ismajli garen e kaloj me tre pëllumba aqë sa i kishte paraqit:

1. Mavër 80.metra aterrim në sjellje.

2. Zejtinlia 76.metra aterrim në sjellje. 

3. Mavlipark me 100.metra aterrim të shumë suksesëshëm e kaloj garën.


Luan Berisha garen e kaloj me një plumb.

1. Sarqinën 83.metra aterrim shumë të suksesëshëm,

ndërsa dy pëllumbat tjer nuk arritën të kalojn, arsyja shumë larg kotecit aterruan.

Garen prezentuan 30. shokë të shoqatës dhe u falenderuan nga garusit në fjal.

Garen e Udhëhoqi Kryetari Milaim Murina.

Komisioni vlersus.

1. Sabit Sejdiu

2. Imer Beqiri

3. Agron  Aliu

Me Dylbi matse garat me shumë sukses i përcolli Naim Pollomi

Shokt në garën te Isa dhe Luani.

 Shokt në garën te Isa dhe Luani.


Shoqata Dardania e pritë garusin e radhës për garat 2010.


_____________ Gara 2010______________________________________________

============================================================

Libri i Garave-2009

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE  ZVICER 
PREZENTOJM  GARUSIT NË SAVIJIM:
============================================================
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR

22.11.2009

 Gara e Gjashtë:

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS SELIA NE ZVICER


Gara e paralajmruar ditë ma parë te Isa Ismajli për fluturimin e një pëllumbav Krahësjellës,

realizimi i garës u zhvillu meshum  suksesë të Dielën me datën. 22.11.2009. në Glanë të

Kanton Lauzanes.

Gara u zhvillua nën prezencën e 25. Prezentusve antar të Shoqatës dhe Simpatizuesve të

shoqatës në fjalë,  t´ciltë u ndamë të kënaqur, me punën- artin që kishite bërë dhe arriturë

punë të shkëlqyshme Isa Ismajli me të vllaun Lavdimin, edhe pse pëllumbi u sulmu nga

skyfteri me gjith ate në fluturimin paraprak arriti të plasohet.

Mavra aterroj furishëmtokës dhe arriti të sjellë  93.metra.


Lavdim Ismajli me  Mavrën e  evet që aterroj furishëm tokës dhe arriti të silletë  93.metra.

Gara u mbykëqir nën udhëheqjen e Arkatarit Enver Elshani - Drenica .

Komisioni vlerësusë ishte në këte përbërje:

1.Agron Aliu

2.Nexhmedin Tahiri dhe

3.Luan Berisha.

Me Dëlbi matse pëllumbin e përcolli me shum suksesë Naim Pollomi.


--------------------------------Garusi Radhës---------------------------------------------------------

11.07.2009

 Gara e Pestë:

SHOQATA DARDANIA PËLLUMBI AKROBATIK I KOSOVËS SELIA NE ZVICER


Gara e paralajmruar ditë ma parë te Zotri Imer Beqiri për fluturimin e dy pëllumbav

Krahësjellës, realizimi i garës u zhvillu meshum  suksesë të shtunën me datën.

11.07.2009. në Wynau të Kanton Bernit.

Gara u zhvillua nën prezencën e 20. Prezentusve antar të Shoqatës dhe Simpatizuesve

të shoqatës në fjalë,  t´ciltë u ndamë të kënaqur, me punën- artin që kishite

bërë dhe arriturë punë të shkëlqyshme Imer Beqiri.

Vlladika aterroj furishëmtokës dhe arriti të sillët  100.metra.

Imeri me  Vlladiken evet që aterroj furishëmtokës dhe arriti të sillët  100.metra.

Mavelipark nukë arriti të kaloj Garën.

Gara u mbykëqir nën udhëheqjen e Nënkryetarit Milaim Morina .

Komisioni vlerësusë ishte në këte përbërje:

1.Agron Aliu

2.Eroll Fazliu dhe

3.Idriz Aziri.

Me derbi pëllumbat i përcolli me shum suksesë Naim Pollomi.

--------------------------------Garusi Radhës---------------------------------------------------------

Gara Katërt:

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER

20.06.2009

Gara e Zotri Hajdar Halimit filloj me një prezenc të ngrohët nga antarët e Shoqatës Dardania

dhe simpatizues të pëllumbit Kosovës, pritja e fluturimit për sjellje ishte e pregaditur,

të ftuar nga zotri Hajdari ishin dy kangëtar që kënduan kangë të përcjellura me qyfteli,

ishte sofër e shtruar si në darsëm.
Kryetari i shoqatës Dardania zotri Agron Aliu formoj ekipin vlersues për të vëzhguar garën,

pëllumbi u lëshu dhe menjëher ndodhi e pa pritura pëllumbi u sulmu nga skyfteri dhe perfundoj

nën kthetërrat e tij përtumoskthyer ma kurrë.
Kryetari i Shoqatës mbylli garën me një dëshprim të dy fisht, Hajdari ngeli pa pëllumb 

dhe Shoqata pa një rezultatë, kryetari shprehi posë shqetsimeve këtu nuk ka denim.

--------------------------------Garusi Radhës---------------------------------------------------------

Gara e Tretë:  06.06.2009

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICERR

Gara e paralajmruar ditë ma parë te Hajdar Halimi, realizimi i garës u zhvillu me suksesë

të Shtunën me datën. 06.06.2009. në Münchenbuksee të Kanton Bernit. Kryetari i Shoqatës 

Agron Aliu shpalli Garen te zotri Hajdri të sukseseshme se pëllumbi Vladika e Hajdarit aterroj

në sjellje furishëm tokës  me rezultatë prej 82.metra dhe regjistrohet në Librin e Shoqatës

Dardania Pëllumbi akrobatik i Kosovës selia në Zvicërr. Gara u zhvillua nën prezencën e 25.

Prezentusve të ciltë u ndamë të kënaqur. Nga dy pëllumbat e lajmruar, u plasua-kaloj garën 

njeri pëllumb, sjellja në aterrim arriti në savijim:

1. Vladika arriti të sillët në aterrim të tokës -82.metra.

Gara u mbykëqir nën udhëheqjen e Kryetarit  Agron Aliut.
Komisioni vlerësusë ishte në këte përbërje:


1. Nexhmedin Tahiri 

2. Enver Elshani dhe Besim Ademi.

Me derbi pëllumbat i përcolli me shum suksesë Naim Pollomi.

Pritja e shokve te Hajdari

--------------------------------Garusi Radhës---------------------------------------------------------

Gara e Dytë:  31.05.2009

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER

Gara e paralajmruar ditë ma parë te Zeqir Beqiri, realizimi i garës u zhvillu me suksesë të dielën

me datën. 31.05.2009. në Wynau të Kanton Bernit.Masës të pranishme  ju drejtu Agron Aliu

dhe shpalli këte rezultat  se pëllumbi Kumra e Zeqës aterroj në sjellje furishëm tokës  me rezultatë

prej 140.metra dhe regjistrohet në Librin e Shoqatës Dardania Pëllumbi akrobatik i Kosovës selia

në Zvicër. Ky rezultat i këti pëllumbi jo që gëzoj pronarin e vetë, por ky rezultatë na gëzoj të gjithë

antarët e Shoqatës në fjalë:Gara u zhvillua nën prezencën e 35. Prezentusve të ciltë u ndamë të

kënaqur, me punën- artin që kishte arritë  Zeqir Beqiri me tre pëllumbat e paraqitur si dhe me

mikpritjen e ngroht të zotrive.Zeqa  me pellumbat qe kaluan garen: 

1.Zejtinlia 90.m

2.Kumra 140m 

Nga tre pëllumbat e lajmruar, u plasuan-kalun garën dy pëllumba, sjellja në aterrim arriti në savijim:

1. Zejtinlija arriti të sillet në aterrim të tokës -90.metra.
2.  Kumra arriti të sillet në aterrim të tokës -140.metra.

Gara u mbykëqir nën udhëheqjen e Kryetarit  Agron Aliut.

Komisioni vlerësusë ishte në këte përbërje:

Sinan  Mahmuti.

Enver  Elshani

Erroll  Fazliu

Me derbi pëllumbat i përcolli me shum suksesë Naim Pollomi.

Shokët në gostin te vëllazërit Beqiri

Gara e Dytë u zhvillu me 31.05.2009

Shtyp butonin: Vidiofilm atje permes kameres verifikohen rezultatet dhe shihen duke i degjuar.

--------------------------------Garusi Radhës---------------------------------------------------------

Gara e Parë:  04.04.2009

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER

Gara e paralajmruar ditë ma parë te vëllazërit Beqiri, realizimi i garës u zhvillu

me suksesë të shtunën me datën. 04.04.2009. në Wynau të Kanton Bernit.

Gara u zhvillua nën prezencën e 25. Prezentusve të ciltë u ndamë të kënaqur,

me punën- artin që kishin arritë vëllazërit Imeri dhe Zeqa.

Mavrat e Zeqës

Mavra  95.metra
Mavra  80.metra

Gara u mbykëqir nën udhëheqjen e Kryetarit  Agron Aliut.

Komisioni vlerësusë ishte në këte përbërje:

Isa  Ismajli

Milaim  Morina

Nexhmedin  Tahiri

 
Me derbi pëllumbat i përcolli me shum suksesë Naim Pollomi.

Gara e Parë:  04.04.2009

_______________Fund viti 2009__________________________________________

============================================================     

Libri i Garave-2008

SHOQATA DARDANIA PELLUMBI  AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER 
PREZENTOJM  GARUSIT NË SAVIJIM:
============================================================
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR

____________________________________________________________________

Libri i Garave-

2008
PREZENTOJM  GARUSIT NË SAVIJIM:
===================================
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË

ZVICËR


Numëri rendor. 00006./2008
Garusi:
 Fadil Sabedini.

50. metra  Aterrim.


Udheheqes i gares: Sabit Sejdiu

Komesioni vlersus: Agron Aliu, Milaim Morina dhe Avni Muharremi

Me Derbi: ende nuk e di , kurta msoj e paraqes?

Data e gares 18.10.2008.

_________________________________________________________________

Libri i Garave-2008
PREZENTOJM  GARUSIT NË SAVIJIM:
===================================
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR

Isa  Ismajli dhe i vllau Lavdrimi me pëllumb në dorë.


 Numëri rendor. 00005./2008
Garusi:
Isa  Ismajli dhe i vllau me pëllumb në dorë.

130. metra  Aterrim,  prezentojm fotonë e pëllumbit lartë.
Saraqin - numri i pëllumbit  000-000

Garën e udhëhoqi  Sulejman Nuredini
 
Fluturimi i vëzhguar me  DERBI: nga Rushit Rushiti

Antart e komisionit  vlersusë:  Agron  Aliu, Muhamet Brahimi dhe Naser Bajrami

Data e garës: 20.09.2008.

_____________________________________________________________________


Libri i Garave-2008
PREZENTOJM  GARUSIT NË SAVIJIM:
===================================
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR


Garusi:

 Numëri rendor. 00004./2008

 Hashim  Aliqi

Numri i pëllumbit parë –

Numri i pëllumbit dytë -

Aterrimi i pëllumbit  parë: 63.metëra, prezentojm fotonë e pëllumbit lartë.
Aterrimi i pëllumbit dytë: 55.metëra.
 
Fluturimi i vëzhguar me  DERBI: nga Himet Limani

Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Rushit  Rushiti, 2. Sabit Sejdiu, 3.Milaim Morina.

 
Data e fluturimit: 13.07.2008.

____________________________________________________________

FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR

 
Garusi:

 Numëri rendor. 00003./2008

 Avni  Muharremi

Numri i pëllumbit – 000-000.

Aterrimi: 70.metëra

 
Fluturimi i vëzhguar me  DERBI: nga Urimi

Antarët e komisionit Vlersusë: 1.N.Sahiti, 2.Milaim  Morina, 3.E.Elshani

 
Data e fluturimit: 05.07.2008.

____________________________________________________________
 

FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR

Libri i Garave-2008
PREZENTOJM  GARUSIT NË SAVIJIM:
 ============================                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Garusi:                

Garusi:  Sabit Sejdiu

 Numëri rendor. 0002/2008

Numri i pëllumbit – PR-000.

Aterrimi: 100.metëra

 
Fluturimi i vëzhguar me  DERBI: nga Rushit Rushiti

Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Agron Aliu, 2.Hashim Aliqi, 3.E. Elshani
 

Data e fluturimit: 28.06.2008.

____________________________________________________________
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR

 
 
Garusi:

 Numëri rendor. 00001./2008

 Sadedin  Jashari

Numri i pëllumbit – 000-000.

Aterrimi: 58.metëra

 
Fluturimi i vëzhguar me  DERBI: nga Rushit  Rushiti

Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Agron Aliu, 2.  ........, 3. .......... . 
 
Data e fluturimit: 21.06.2008.

______________Fund i vitit 2008______________________________________

===========================================================
 
Libri i Garave-2007


SHOQATA DARDANIA PELLUMBI  AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER

PREZENTOJM  GARUSIT NË SAVIJIM:
===========================================================

FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË ZVICËR

 
Garusi:

 Numëri rendor. 00007./2007

 Sabit  Sejdiu

Numri i pëllumbit – 000-000.

Aterrimi: 65.metëra

 Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Agron Aliu  2.Rushit  Rushiti  3.Milaim  Morina

 
Data e fluturimit: 30.09.2007.

____________________________________________________________

 

FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR

 
Garusi:

Numëri rendor 00006./2007

 Sabit  Sejdiu

Numri i pëllumbit – 000-000.

Aterrimi: 70.metëra

 Antarët e komisionit Vlersusë:1.Milaim  Morina 2.Rushit Rushiti 3.Agron Aliu

 
Data e fluturimit: 30.09.2007.

____________________________________________________________

 
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR
 

Garusi:

Numëri rendor. 00005./2007

 Milaim Morina

Numri i pëllumbit – 000-000.

Aterrimi: 92.metëra

 Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Isa  Ismajli 2.Rushit  Rushiti  3.Agron Aliu

 
Data e fluturimit: 22.09.2007.

____________________________________________________________


FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR


Garusi:

Numëri  rendor. 00004./2007

 Naser  Bajrami

Numri i pëllumbit – 000-000.

Aterrimi: 55.metëra

 Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Enver Elshani 2.Hashim  Aliqi 3.Sadedin Jashari

 
Data e fluturimit: 26.08.2007.

____________________________________________________________

 
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR

 
Garusi:

Numëri rendor. 00003./2007

 Milaim  Morina

Numri i pëllumbit – 000-000.

Aterrimi: 64.metëra

 Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Naser  Bajrami 2.Avni  Muharremi 3.Nexhmedin  Tahiri

 
Data e fluturimit: 19.08.2007.

____________________________________________________________

 
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR 

Garusi:

Numëri rendor. 00002./2007

 Rushit  Rushiti

Numri i pëllumbit – 000-000.

Aterrimi: 60.metëra

 Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Eroll  Fazliu 2.Avni  Muharremi 3.Agron Aliu

 
Data e fluturimit: 30.06.2007.

____________________________________________________________

 
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR
 

Garusi:

Numëri rendor. 00001./2007

 Sadedin Jashari

Numri i pëllumbit – 000-000.

Aterrimi: 70.metëra

 Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Agron Aliu 2.Milaim Morina 3.Avni Muharremi

 
Data e fluturimit: 14.04.2007.

____________________________________________________________

 Shpërblimet ju takuan tre vendeve të para për vitin 2007:

                                                    
1. Milaim Morina     Trofe,   për aterrim 92.metra
2. Sadedin Jashari    Trofe,    për aterrim 70.metra
3. Sabit Sejdiu          Trofe,    për aterrim 65.metra


Milaim Morina- vendi i parë Duke ja dorzue Trofeun Kordinatori:

Sadedin Jashari vendin e Dytë Trofeun Dorzon Arkatari Agron Aliu bashkë me kordinatorin….

Sabit Sejdiu vendi i Tret Trofeun Dorzuan Arkatari Agron Aliu dhe Kordinatori ….

 Milaimi, Sadedin dhe Sabiti, triomfuesit e garave të 2007. me pëllumbin e rrafshit Kosovës.

________________________Fund gara 2007____________________________________

================================================================

Libri i Garave-2006


SHOQATA DARDANIA PELLUMBI  AKROBATIK I KOSOVES SELIA NE ZVICER

PREZENTOJM  GARUSIT NË SAVIJIM:
===============================================================

 
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR

 
Garusi:

Numëri rendor. 00004./2006

 Milaim Morina

Numri i pëllumbit – 000-000.

Aterrimi: 73.metëra

 Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Agron Aliu 2.Isa Ismajli 3.Naser Sahiti

Data e fluturimit: 12.11.2006.

____________________________________________________________

 
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR

 
Garusi:

Numëri  rendor. 00003./2006

 Avni  Muharremi

Numri i pëllumbit – Pa numër.

Aterrimi: 58.metëra

 Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Naser Sahiti 2.Zeqir  Beqiri 3.Rushit Rushiti

 
Data e fluturimit: 11.11.2006.

____________________________________________________________

 
FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR

 
Garusi:

Numëri  rendor 00002./2006

 Zeqir Beqiri

Numri i pëllumbit – 000-000.

Aterrimi: 67.metëra

 Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Isa  Ismajli 2.Naser Sahiti 3.Enver Breznica

 
Data e fluturimit: 30.09.2006.

____________________________________________________________


FLETË VLERSIMI I PËLLUMBAVE NË
ZVICËR


Garusi:

Numëri rendor. 00001./2006

 Avni Muharremi

Numri i pëllumbit – 000-000.

Aterrimi: 70.metëra

 Antarët e komisionit Vlersusë: 1.Rushit Rushiti 2.Enver Breznica 3.Zeqir Beqiri

 
Data e fluturimit: 02.07.2006.

____________________________________________________________
Përmbyllëm sezonin e parë të Organizuar për her të parë në Zvicër, Garave për vitin 2006
 

Përcillë Dritaren:  Shpërblimet e Garusve.