Pëllumbi Postjer

image-8488274-Llogo_me_hynesh_edited.jpg

Rezultatet e Postjerav

Pëllumbi Postjer i Distancës

Rezultatetë e garave me postjera për vitin 2014 të Sulejman Nuredini.


Gara e Pestë me 07.06.2014 distanca 281.Km Burgau.D.

Gara e Katërt me 31.05.2014 distanca 263.Km Ulm -D. u përsrit nga i njejti vend.

Gara e Tretë me 25.05.2014 distanca 263.Km Ulm -D.

Gara e Dytë me 18.05.2014 distanca 208.Km Riedlingen -D

Gara e Parë  me 10.05.2014 distanca 174.Km Messkirch -D

.......................................................................................................................................................................

Rezultatet e garav 2014 me zojt e vititë 2013   gara e parë  me 10.05.2014 distanca 174.Km Messkirch -D

Në nivel të grupës Bern, ku unë bëj gara në nivel nacional të Zvicrës. në garën e parë prezentun 1136.pëllumba me 32.garusë. unë Sulejmani i pregadita për garë 29.pëllumba garën e kalun për tu futurë në plasman arritën 8.pëllumba në një mot me Shumë erë, Standardi në Zvicër arrihet që të vlersohet në 33% e pëllumbav pjesmarrës. shpejtësi ma e mir arriti 1107.479 .metëra në minut shpejtësi, në listën nacionale u regjistru i 80 / 42. me notë 08.94. fjala bëhet gjithënji për pëllumbat e Sulejman Nuredinit.

_________________________________________________________________________________

Gara e Parë  
    Nr. Arritjes               Nu.Pllumbit                           Plasmanet  -Koha e kthimit  -Metër/minut- Nota  
1    80   42    02 CH 13  008637  Nuredini Suljeman    04  29/ 8  *  12.38.32     1107,479        08,94  
2   140   81    02 CH 13  008685  Nuredini Suljeman    04         2 *  12.43.31     1066,144        08,94   
3   142   83    02 CH 13  008677  Nuredini Suljeman    04         3 *  12.43.37     1065,346        08,94   
4   225  124    02 CH 13  008623  Nuredini Suljeman    04        4 *  12.47.33     1034,882        08,14   
5   333          02 CH 13  008626  Nuredini Suljeman    04          5 *  12.53.19      993,241          06,54  
6   363          02 CH 13  008638  Nuredini Suljeman    04          6 *  12.55.34      977,889          06,54   
7   367          02 CH 13  008676  Nuredini Suljeman    04          7 *  12.55.46      976,547          06,54   
8   376          02 CH 13  008683W Nuredini Suljeman  04         8 *  12.57.10      967,257          06,54    
----------E S  F O L G E N--------------------   
                  02 CH 13  008680W Nuredini Suljeman    04        12.58.14      960,297              
___________________________________________________________________________________


Gara e dytë 

Rezultatet e garav 2014 me zojt e vititë 2013     me 18.05.2014 distanca 208.Km Riedlingen -D

Në këte gar i prezentova 25. pëllumba dhe arritën të plasohen 4.pëllumba në prezencën konkuruese nga 884.pëllumba, me 30.garus. shpejtësi ma e mir arriti 1325.962.metëra në minut shpejtësi, në listën nacionale u regjistru 227 /123. me notë 07.68  fjala bëhet gjithënji për pëllumbat e Sulejman Nuredinit.


     Nr. Arritjes               Nu.Pllumbit                           Plasmanet  -Koha e kthimit  -Metër/minut- Nota       

1.227  123 02 CH 13  008654  Nuredini Suljeman          04  25/ 4* 11.13.31     1325,962        07,68   
2   232  125 02 CH 13  008694  Nuredini Suljeman    04            2* 11.13.51     1322,660        07,68  
3   272  150 02 CH 13  008604  Nuredini Suljeman    04            3* 11.14.40     1314,639        06,88  
4   277  152 02 CH 13  008669W Nuredini Suljeman  04           4* 11.14.44     1313,988        06,88   
----------E S  F O L G E N--------------------   
           02 CH 13  008639W Nuredini Suljeman    04        11.15.21     1308,001                                               
           02 CH 13  008626  Nuredini Suljeman    04           11.15.25     1307,358  

                               
_____________________________________________________________________________________
Gara tret

Rezultatet e garav 2014 me zojt e vititë 2013     me 25.05.2014 distanca 263.Km Ulm -D.

Në këte gar i prezentova 20. pëllumba dhe arritën të plasohen 7.pëllumba në prezencën konkuruese nga 754.pëllumba me 28. garusë shpejtësi ma e mir arriti 1488.814.metëra në minut shpejtësi, në listën nacionale u regjistru 131 / 67. me notë 09.01. fjala bëhet gjithënji për pëllumbat e Sulejman Nuredinit.

Nr. Arritjes               Nu.Pllumbit                           Plasmanet  -Koha e kthimit  -Metër/minut- Nota  

1   131   67 02 CH 13  008683W Nuredini Suljeman    04  20/ 7* 09.34.23     1488,814        09,01   
2   136   70 02 CH 13  008680W Nuredini Suljeman    04         2* 09.34.27     1488,171        09,01   
3   139   73 02 CH 13  008637W Nuredini Suljeman    04         3* 09.34.32     1487,368        09,01   
4   154   82 02 CH 13  008659  Nuredini Suljeman       04         4* 09.35.11     1481,138        08,21   
5   228  117 02 CH 13  008639W Nuredini Suljeman    04        5* 09.38.44     1448,013        07,41   
6   231a 119a02 CH 13  008677  Nuredini Suljeman    04        6* 09.38.53     1446,646        07,41       
7   231b 119b02 CH 13  008626  Nuredini Suljeman    04       7* 09.38.53     1446,646        07,41  
----------E S  F O L G E N-------------------- 

___________________________________________________________________________________

Gara e Katërt


Rezultatet e garav 2014 me zojt e vititë 2013     me 31.05.2014 distanca 263.Km Ulm -D. u përsrit nga i njejti vendë. 

Në këte gar i prezentova 16. pëllumba dhe arritën të plasohen 3.pëllumba në prezencën konkuruese nga 691.pëllumba me 28. garusë shpejtësi ma e mir arriti 1615.164.metëra në minut shpejtësi, në listën nacionale u regjistru 131 / 73. me notë 09.03. fjala bëhet gjithënji për pëllumbat e Sulejman Nuredinit.

Nr. Arritjes               Nu.Pllumbit                           Plasmanet  -Koha e kthimit  -Metër/minut- Nota  

1 134   73     02 CH 13  008637W Nuredini Suljeman    04  16/ 3* 11.23.42     1615,164        09,03        
2   137   74     02 CH 13  008677  Nuredini Suljeman      04       2* 11.23.50     1613,666        09,03           
3   201  111     02 CH 13  008680W Nuredini Suljeman   04       3* 11.25.57     1590,264        07,43              
----------E S  F O L G E N-------------------- 

_________________________________________________________________________________

Gara e Pest

Rezultatet e garav 2014 me zojt e vititë 2013 me 07.06.2014 distanca 281.Km Burgau.D.

Këjo listë ësht vetëm me pëllumba garusë që jan Plasu, nga 680.pëllumba 29. garus, shpejtësi ma e mir arriti 1188.365.metëra në minut shpejtësi, plasman fitojn 33% unë prezentova 14.pëllumba, nga këta 5.kalun garën me shumë suksesë, në listën nacionale u regjistru 40 / 17.vendë  me notë 10.81. fjala bëhet gjithënji për pëllumbat e Sulejman Nuredinit.


 1  40   17  02 CH 13  008637W Nuredini Suljeman    04  14/ 5* 09.46.31     1188,365        10,81  
2   119  62  02 CH 13  008680W Nuredini Suljeman   04        2* 09.50.54     1164,238        09,21  
3   154  87 02 CH 13  008639W Nuredini Suljeman    04        3* 09.52.40     1154,789        08,41 
4   221  122 02 CH 13  008626  Nuredini Suljeman    04         4* 09.55.03     1142,281        07,61  
5   223  124 02 CH 13  008677  Nuredini Suljeman    04         5* 09.55.14     1141,330        07,61  
----------E S  F O L G E N-------------------- 
           02 CH 13  008623W Nuredini Suljeman        04              09.55.28     1140,122  

_________________________________________________________________________________                 

Gara radhës:

Gara e radhës në këte fund javë, doti paraqesim aqë sa plasohen pëllumbat. një dit kur të vin rezultatet e shtypur doti skanoj.

________________________________________________________________________________

Garat 2010

08.05.2010 Gara e parë 100.km.
Nga 39.Kultivus të grupit ku unë bëj pjes,Lëshohen gjithsejt nga grupa jonë 1337 Pëllumba. vendi 36 dhe 169 i takon S.Nuredinit. në ranglist i radhitur i 11. në Grupin 2.Bern


36 02 CH 08  010265W Nuredini Suljeman  04  20/ 2 12.06.54   1326,301   08,20 09,00              

 169 02 CH 09  010809  Nuredini Suljeman  04     / 2  12.10.23  1242,883   05,80 05,80       Matja e llogarive ësht Elektronike, përmes Kompjuterit.

_________________________________________________________________________________            

PANAIRI  2009 I ORGANIZUAR NE ZVICERR KöLLIKEN AG. RASA E POSTJERAV

ME  10.gjer 11.01.2009

Ja si organizohet PANAIRI i plumbav postjer ne Evrop. pikrishte ne ZVICERR.

Lista e rezultateve te fluturimit vetem per nje pllumb te zotri Hunziker Ueli ne panairin 2009. Ksaj liste ja kan lakmin apo e andrrojn gjithe pellumbetart e keti sporti po per te ardhe ketu esht shum veshtir Pellumb- etar te till  me keso rezultate bota ka shume pake. Efotografun shum reporter nga Evropa ne mesin ete cilve e fotografova edhe une kolega i tij Sulejman Nuredini.

Pellumbi qe gjate fluturimeve garuse ne kuader te shtetit Zvicrres arriti te plasohet 68. here per plot Tete vjet garim duke arrit 20883.km.     Tani ky pellumb siqe me tha zotri Ueli futet te pellumbat e prodhimit.

Hunziker Ueli, arriti rekordin me 68.Plasmane me te njejtin pellumb per plot tetevjet duke fillue nga viti 2001- 4.plasmana 2002 - 7. plasmana 2003-12 plasmana 2004-7 plasmana 2005 -11.plasmana 2006 - 9plasmana 2007-8 plasmana 2008 -10. plasmana me cka grumbulloj ky pellumb gjate fluturimeve per tete vjet gjithsej 20883. km te plasuara gjat garave ne kuader te ZVICRRES. ne grupen 6.ku garon Hunziker Ueli. Shih rezultatet ne letren lart, si dhe pellumbin ma lart dhe ky ne dor i njejti.  

Ne foto shihet Hunziker Ueli  dhe        Sulejman Nuredini.


____________________________________________________________

Swiss-Sand-Derbi. 2008

Nr. 10261/08.Ch, Ky pëllumb në Derbin e sivjem 2008 u radhit i Dyti në listën e përgjithshme të Derbit, në këte Derbi u shpallën tre Pëllumbat e parë "AS" Pëllumba në Katër fluturime.     Sulejman Nuredini  Shpërblehet me këte trofe Plakatë, i Dyti në kuadër të Derbit Zvicërranë, duke ja dorzue Kryetari i Derbit Cristian Hubacher. me datën 24.08.2008.        

Fluturimi nacional në nivel të zvicrrës me pëllumba të vjetër të vitit 2008.

Ky pëllumb arriti të plasohet ku mirrnin pjesë 670.pëllumba pjesmarrës nga 34. pëllumbëtar dhe u radhitë në listën rendore nga 224 të plasuar në vendin 119. ndërsa plasmani në emërin tim u radhita nga 34.pjesmarrës në vendin e 11.ku më takoj mu pronaritë Sulejman Nuredini. Pëllumbi fluturoj me shpejtësi 1523.metër në minut, nga 254.km distancë. të datës 08.06.2008.
Ky pëllumb arriti të plasohet ku mirrnin pjesë 963.pëllumba pjesmarrës nga 48. pëllumbëtar dhe u radhitë në listën rendore nga 360 të plasuar në vendin 224. ndërsa plasmani në emërin tim u radhita nga 48.pjesmarrës në vendin e 16.ku më takoj mu pronaritë Sulejman Nuredini. Pëllumbi fluturoj me shpejtësi 1385.metër në minut, nga 169.km distancë. të datës 24.05.2008

_______Fund____________________________________2008_________


Pëllumbi Postjer i Distancës

Pëllumbi Postjer

Njihet për këthim nga distanca në fole në mija kilometra qysh nga shekulli i 13.

I vetmi pëllumb që shërbeu në uniformën ushtarake në mbar Botën.

Distancat në fluturim mbrenda ditës i arrin prej 100. gjerë 1000.km.

Fluturon në shpejtsi prej 65.gjerë 125.km në 0rë mvarsisht nga temperatura.

Ësht i shkathët në fluturim ku arrin shpejtsi mvarsisht nga distanca prej 700

gjerë 1600 metra në minut.

Sporti te ky pëllumb ësht Kompjuterizu me matje Elektronike qyshë nga viti 1995.

_____________________________________________________________________

Një rezultat i pëllumbit në FOTO lart: nga gara e 03.06.2006. Në grupën 12. Zvicërr.

Fluturimin prej 214.Km

Morën pjes 54.Pëllumbëtar, me gjithsejt 1121.pëllumba të drejt plasmani patën 375 Pëllumba me 33.5% të pëllumbav fëluturus.

Ulëshunë për fluturim ORA 10.00.Minuta, arriti në fole ORA 12.14.03.sekonda.

Shpejtësia ishte: 1322,671.Metër në Minut. i plasuar në vendin 365. Në grupën ku merrë pjes Sulejmani, nga 04.pëllumba të lëshuar u plasua 1. pëllumbë.


365.12 CH 05  025126  Nuredini Suljeiman 09   4/1 12.14.03   1322,671   06,94  3/1.     

Matja e llogarive ësht Elektronike, përmes Kompjuterit. 

 

______Fund___________________________________________________________

Në garën e 04.08.2007, në grupën 02. Zvicërr.

Fluturimin prej 92.Km

Morën pjes 29.Pëllumbëtar, me gjithsejt 1324.pëllumba të drejt plasmani patën 442 Pëllumba me 33.4% të pëllumbav fluturus.

Ulëshun për fluturim ORA 10.45.Minuta, arriti në fole ORA 11.36.16.sekonda.

Shpejtësia ishte: 1342,685.Metër në Minut. i plasuar në vendin 315. Në grupën ku merrë pjes Sulejmani, nga 20.pëllumba të lëshuar u plasua 2. pëllumbë.


315. CH 07 017363   Nuredini Suljeman 09 20/ 2 11.36.16  1342,685   06,52   1/ 1- 1    28,96    92   321
321. CH 07  017349  Nuredini Suljeman 09      2 11.36.30   1336,602  06,52   1/ 1- 1    27,60   92      

Matja e llogarive ësht Elektronike, përmes Kompjuterit.

Sulejman Nuredini i vetmi Shqiptar që mori pjes në garat e eviteve 1972-1984 në Jugosllavin Komuniste, në Zvicërr bën gara plotë 10.vjet intenziv. 

_____________Fund_______________________________________________

  Pjetër Thaqi:

Në garën 09.06.2007. Në grupën 10. Zvicërr.

Fluturimin prej 338.Km

Morën pjes 42.Pëllumbëtar, me gjithsejt 911.pëllumba të drejt plasmani patën 95.Pëllumba me 39.7% të pëllumbav fluturus.

Ulëshun për fluturim ORA 06.45.Minuta, arriti në fole ORA 11.24.28.sekonda.

Shpejtësia ishte: 1208,219.Metër në Minut. i plasuar në vendin 2.Në grupën ku merrë pjes Pjetri, nga 30.pëllumba u plasun 17. pëllumba.


2. 10 CH 06  004510W Thaqi,Pjeter 02  30/17 11.24.28   1208,219  11,38 11,41  5/ 4- 4   14

Matja e llogarive ësht Elektronike, përmes Kompjuterit.  

Pjetër Thaqi ësht pëllumbëtari ma i spikatur ndër shqiptarët në lamin e pëllumbëtaris të pëllumbav POSTJER, i vetmi deri tani çka mori pjes në garat Botërore që mbahen çdovjet në Portugali.Ndërsa në nivel të Zvicrres në DERBIN 2003. u radhit i 6.(gjashti).

 

Në kuadër të Zvicrrës këta dy pëllumbëtar Pjetri dhe Sulejmani mbi një decenije të pa ndalur.

____________Fund_____________________________________________________