Pëllumbi Tipler

image-8488274-Llogo_me_hynesh_edited.jpg

shoqata_dardania@bluemail.ch

Pëllumbi Tipler

I njohur në Botë si dhe tek ne pëllumbi me emrin Tipleri ANGLEZ

Është pëllumb i pamposhtur në familjen lartëfluturus, shkathësija e tij fizike arrin fluturim 24.orë, dotë thotë se fluturon ditën dhe natën pa ndërpre, duke kërkuar kushte specifike për ta mbajt në fluturim gjat natës.

Përfshirja në sport te pëllumbi Tipler ësht në mbar BOTËN po edhe tekë ne.

__________________________________________________________________

E meritojn tifosat e këti pëllumbi me punën që bëjn intenzive gjatë stërvitjev me këta shpendë të cilësis së lartë t`ju shpërblehet mundi me rezultatet e paraqitura bashkarisht në një web faqe:

                                    Kosovë

                                    2005

      Klubi i Tiplerav "Pallma" Lubizhde 95 Kosovë

Fluturimi: 23/24 Prillë                                                                                                          

G. Sejda.............. 14.17.Orë/minuta.                                                                                     S. Rexha............. 11.08.

Fluturimi:10/11 Majë:

Xhaferi................. 15.32.Orë/minuta.                                                              Salihi...................  15.29.                                                                   Kurta..................  15.13.                                                                                 Rexha.................  11.17.                                                                     Bajra................... 11.00.                                                                                 Rexha.................. 10.31.                                                                                                   Kurta F................   9.26.                                                                                  Sylejmani.............   7.53.

 Fluturim   Qershor:

G. Sejda...............  16.36.                                                                                                       A. Rexha..............  15.46.

Fluturimi  12. Qershor:

G. Sejda............... 16.36.

Fluturimi  18/19 Qershor: Long Day:

A. Rexha................ 16.38.orë/minut.   (Rekord i Klubit).                                                   N. Xhaferi............... 10.33.

Fluturimi  2/3 Korrik:

Rexha.................... 15.06 Orë/minuta. (rekord i Kosovës për Y.B.)                                      A. Rexha................ 13.51.                                                                                 Bajra.....................   9.15.                                                                                  Sejda....................   8.21.                                                                                Xhaferi..................   5.39.                                                                                  Selimi....................   4.52.                                                                         Vehapi...................   4.47.

Gjatë sezonit kishte edhe shum diskualifikime çka ne nuk i Regjistrum.

                          Diaspora - 2005

Shqiptarët e diasporës i përmendim në pozicionet aktuale në grupën ku gjinden:

D.F.U. Germany:

Fluturimi -  Majë

                    2.  Imer Shaipi........ 16.04. Orë/minut.

Fluturimi-21/22. Majë:

                   2.  Imer Shaipi......... 18.10.

                   3.  Ilir  Uka.............. 17.55.

Fluturimi-18/19. qershor - Long Day:

                   1.  Imer Shaipi......... 20.35. Orë/minut. (Rekord i Gjermanis)             

dhe rekord NACIONAL

                   7.  Sulejman Bilbili......17.28.

                 19.  Ilir Uka.................  9.09.

Fluturimi - 2/3. Korrik: Internacionale:

                   1. Ilir  Uka.................19.09.Orë/minut Internacional.

                   5. Sulejman Bilbili...... 15.50.

Fluturimi - 23/24. Korrik:

                   14. Sulejman Bilbili..... 9.30.

---------Fund------------------------------------------------------